Akuttandvård i Stockholm

21 juli 2020 patrick pettersson

Bor du i Stockholm eller närmare sagt på Odenplan och behöver akut tandvård så finns det flera alternativ. De flesta är privata mottagningar och i princip alla akuta mottagningar kan hjälpa till om något tandproblem uppstår. För att undvika sådana typer av bekymmer är det alltid bäst att gå till tandläkaren i tid. Får du ont i tandköttet eller någon tand, vänta inte för länge innan du bokar en tid hos en tandläkare i närheten av dig. Fördelarna med att göra så är flera. Den största är att du slipper få så väldigt ont, men du slipper även betala höga priser för akutvård.

 

Tandakut med hög kvalitet

Akuttandvård odenplan likt de flesta andra kliniker satsar på att erbjuda så högkvalitativ hjälp som möjligt. Har problemet redan uppstått har du inte riktigt något val än att söka dig till närmaste akutklinik. Är du i akut behov av tandvård så har du troligtvis inte tid eller möjlighet att boka tid hos den tandläkare som du själv föredrar. Du får snarare snällt gå till en som är ledig för stunden. Detta behöver inte heller innebära något problem. Men att gå till en tandläkare man inte redan har stiftat bekantskap med kan kännas oroande som patient. Överlag är de flesta specialister väldigt trevliga, erfarna och tålmodiga så du kommer med största sannolikhet att hamna i goda händer.  

 

 

Vad ligger priserna på?

Priserna för svensk akuttandvård kan variera olika mottagningar emellan. Största faktorn som påverkar dem är hur kliniken drivs. Om det handlar om en privat mottagning kan priserna vara något högre jämfört med folktandvården. De flesta akuta kliniker är dessutom privatägda. Har man ett akut problem tittar man kanske sällan på kostnaden. Det som känns som viktigast när man har så ont är troligtvis att få en tid så fort som möjligt och kunna få den bästa möjliga hjälpen.