Beställ en trädbesiktning i Lund

22 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Träd. Dessa naturens pelare som förser denna jord med syre, frukt, skugga och vacker grönska. De förskönar parker, trädgårdar och stadsmiljöer och kan ge även den mest sterila miljön en hemtrevlig och lugnande känsla. 

Ett träd tillför med andra ord så mycket. Det kan vara en naturlig klätterställning för rastlösa barn, ett ställe att fästa hängmattan eller en lugn oas som förser trädgården med äppelblom och frukt. Men även dessa naturens jättar kan bli sjuka och ibland behöva en hjälpande hand. Träden kan behöva en besiktning, precis som bilen, för att upptäcka och avhjälpa eventuella problem och sjukdomar. 

Friska träd

Träd kan drabbas av röta, skador och angrepp, vilket försvagar träden. Skadade, sjuka och försvagade träd är inte bara ledsamt utan kan även medföra en fara. Grenar kan ramla ner och trädet kan välta. Detta är givetvis farligt för både personer och egendom. Även träd som inte är sjuka kan behöva omvårdnad i form av beskärning, förflyttning eller omplantering, för att frodas och växa till sin fulla potential. 

Med hjälp av en trädbesiktning i Lund hålls träden friska och starka, oavsett om det gäller äppelträd i en villaträdgård, Häckebergas vackra bokar, lövträden i Sankt Hans eller pilträden som tornar upp sig längs Svenshögsvägen. 

 

trädbesiktning Lund

Trädexperter

Arborister är yrkesgruppen som tar hand om träden och utför trädbesiktningar. Arborister är trädexperter och erbjuder allt från besiktning, behandling, beskärning och fällning. Kanske producerar ditt vackra äppelträd inte lika mycket frukt som det brukade eller så har du en tall som står illa till? 

Arborister kan både ta hand om ditt äppelträd och fälla din tall, på ett tryggt och säkert sätt. De är helt enkelt de första man bör ta kontakt med när man har ett trädproblem! Ta hand om ditt träd och se till att det mår bra, som ett tack för allt det ger dig.