Hjälp med marksanering och markarbeten i Brålanda

10 februari 2022 jonas olsson

editorial

Markarbetet är kanske inte det första man tänker på då man ska bygga ett hus eller anlägga en ny uteplats. Men markarbetet är viktigt vad man än ska bygga. Utan ett gediget och tillräckligt markarbete blir inget bygge stabilt eller särskilt långvarigt. Även den som ska anlägga nya trädgårdsgångar eller bygga en pool måste först utföra markarbeten. I vissa fall kan man också först behöva utföra rivningsarbeten och även sanera marken.

Marksanering behövs ofta om det tidigare har funnits en bensinstation eller kemtvätt där man ska bygga. Även brandövningsplatser och andra industrier kan orsaka utsläpp och göra att man måste sanera marken innan man kan bygga. Det krävs särskild kunskap om markarbeten med sanering. Tack och lov finns det företag som är specialiserade på detta och som vet hur man sanerar marken på ett korrekt sätt. Här är ett exempel på ett sådant företag: https://hentrab.se/.

 

markarbeten

 

Det kan löna sig att jämföra priser mellan olika markentreprenörer

Ska man bygga och behöver hjälp med sanering och markarbeten i Brålanda kan det vara smart att ta in offerter från några olika företag. Hur mycket markarbetet kostar beror på dess omfattning och storlek. De flesta företag som är specialiserade på markarbeten brukar komma ut på ett kostnadsfritt besök i samband med att man ber om en offert. Detta för att lättare kunna uppskatta arbetsåtgången och ge en så korrekt prisbild som möjligt. 

Men då markarbetet är en så viktig del vid ett byggprojekt kan man inte bara se till kostnaden, utan man måste även titta på erfarenhet och referenser. En markentreprenör som har ett par stycken större projekt och kunder i bagaget är oftast det tryggaste valet. Men det är viktigt att man också skriver ett ordentligt avtal innan markarbetet påbörjas. Förutom den totala kostnaden ska det också stå i avtalet när arbetet ska vara slutfört.