Ögonmottagning i Stockholm: Din guide till en bättre syn

05 december 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Ögonmottagning i Stockholm: Din guide till en bättre syn

Har du problem med synen? En ögonmottagningen kan kanske hjälpa dig. De erbjuder en rad olika behandlingar för att åtgärda synproblem. Ögonlaserbehandling, linsbyte/ålderssynthet, implantable collamer lens och grå starr är några av de vanligaste behandlingarna. Glaukom (grön starr) och torra ögon är två andra vanliga problem som ögonmottagningar ofta kan hjälpa dig med. Dessutom kan de flesta även erbjuda ögonlockskirurgi, injektioner och ortoptisttjänster för att förbättra din syn

Många specialiserar sig på innovativa ögonvårdslösningar, och erbjuder en mängd olika behandlingar som är skräddarsydda för att möta varje patients individuella behov.

Om du har problem med din syn eller har fått diagnosen synstörning, tveka inte att undersöka om du kan få hjälp och bor du i Stockholm finns det många alternativ. Du kanske överväger ögonlaserkirurgi för att förbättra din syn, men är inte säker på om LASEK är rätt ingrepp för dig

ögonmottagning

Vad är LASEK?

LASEK är ett populärt ögonlaserförfarande som många väljer eftersom det är mindre omfattande än andra behandlingar och operationer. LASEK utförs genom att man gör ett mycket litet snitt i hornhinnan och sedan tar bort ett tunt lager vävnad. Kirurgen använder sedan en alkohollösning för att lossa cellerna på hornhinnans yta. Denna lösning sköljs sedan bort och kirurgen implanterar den nya linsen.

LASEK hjälper till att förbättra synen genom att korrigera vanliga problem som närsynthet, långsynthet, astigmatism och presbyopi. Det är ett populärt val för personer som vill förbättra sin syn utan att genomgå en mer omfattande operation.

Kostnaden för LASEK-kirurgi kan variera beroende på klinik och region. Den är dock i allmänhet billigare än andra ögonlaserkirurgier. Många kliniker erbjuder finansieringsalternativ för att göra operationen mer överkomlig för patienterna.

Själva operationen tar vanligtvis cirka 20 minuter, men hela processen, från konsultation till slutkontroll, kan ta upp till några veckor. Jag kontaktade en ögonmottagning i Stockholm och fick tid direkt.