Saker att tänka på innan du anlitar en flyttfirma

22 januari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Saker att tänka på innan du anlitar en flyttfirma!

En flytt behöver inte vara en syssla, eller ens särskilt stressig. Nyckeln är att se till att du är väl förberedd och att du anlitar rätt flyttfirma. Visst, de kommer att göra alla tunga lyft åt dig – bokstavligen – men det är viktigt att gå igenom några av de små detaljerna när du funderar på vem du vill arbeta med; du vill trots allt inte att de ska dyka upp i en trehjulig skåpbil som hålls ihop av gaffatejp! Så här är några av de viktigaste punkterna för dig att tänka på innan du skriver under på den streckade linjen…

1. Kontrollera deras försäkringar och licenser – Det första du bör kontrollera är att flyttfirman har alla nödvändiga försäkringar och licenser för sin verksamhet. Detta inkluderar en ansvarsförsäkring, samt att de anställda som hjälper dig med flytten omfattas. Om något går fel är det viktigt att veta att du är försäkrad om att du är försäkrad om någonting händer med dina ägodelar.

flyttfirma Norrköping

2. Ta reda på företagets erfarenhet – Det kan vara bra att fråga hur länge flyttfirman har varit verksam och vilken erfarenhet de har av att flytta en person som du. Be dem om referenser om det är möjligt, eller kolla åtminstone recensioner online på plattformar som Google eller Yelp för att få en uppfattning om hur andra människor har upplevt sina erfarenheter.

Vilka olika tjänster finns?

3. Undersök de olika tjänster som erbjuds – Se till att flyttfirman erbjuder alla tjänster som du behöver för din flytt. Det kan handla om förpackningsmaterial, packning och uppackning av lådor, förvaringsmöjligheter och till och med transport av föremålen till en ny plats.

4. Överväg deras kostnadsstruktur – Det kan vara dyrt att flytta, så det är viktigt att se till att priset du betalar för flytten är värt det. Fråga om eventuella extrakostnader som kan tillkomma efter att du har skrivit på ett kontrakt och om det finns rabatter om du bokar i förväg eller vissa dagar i veckan.

Ett företag som är bra på all punkterna ovan är Flyttexperten i Norrköping. Jag har anlitat dem många gånger utan att bli besviken. Du hittar dem och deras utbud här: https://www.flyttexperten.com/kontakta-oss/norrkoping