En vacker trappa kan ha stor inverkan på hemmet

28 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

När man ska köpa en ny trappa till sitt hem så finns det ofta flera modeller att välja mellan, en trappa med många goda egenskaper är spiraltrappan. En spiraltrappa har den stora fördelen att den inte tar upp speciellt mycket golvyta där den står. Även om den har breda, fina trappsteg så behöver man inte avvara värdefull yta i rummet eftersom den går rakt upp från golv till tak.

Ytterligare en fördel med spiraltrappor är att de kan ge ett väldigt intressant intryck och kan vara allt från häftiga till pampiga beroende på vilken modell och stil man väljer. Vill man ha en trappa som inte tar upp onödigt mycket plats samtidigt som den kan imponera så är spiraltrappan rätt val.

Välj storlek, material och design som gör att spiraltrappan passar in perfekt

Spiraltrappor kan se ut på många olika sätt även om deras grundprincipen är det samma, nämligen att stegen i trappan går runt sin egen axel. Det finns till exempel spiraltrappor i olika storlekar gällande allt från bredd och antal steg till höjd. Det finns även spiraltrappor med olika design och material som har stor inverkan på både utseende och underhåll.

trappa

Man kan hitta spiraltrappor helt i trä, helt i metall eller trappor där själva konstruktionen är av metall och trappstegen är av trä. Trä kräver ofta mer underhåll jämfört med metall men det är samtidigt väldigt vackert och tar in härlig värme i rummet. Man får helt enkelt väga för och nackdelar mot varandra och framförallt ta reda på vad man helst vill ha i sitt hem.

Hitta den spiraltrappa som passar bäst i just ditt hem

Stegfabriken Sverige AB erbjuder högkvalitativa trappor i olika modeller från Skandinaviens ledande producenter, däribland flera fina spiraltrappor. Stegfabriken erbjuder dessutom möjligheten att få specialmått på sin trappa om man inte hittar den man vill ha i deras standardsortiment. På www.stegfabriken.se hittar man mer information samt hela sortimentet.