Full gas i spisen

06 maj 2019 Mikael Barani
Full gas i spisen

Hemmets härd – en central plats i våra liv.

Var skulle vi vara utan den?

Vad gjorde vi innan den?

Jo vi satt rund eldar. Kanske är det därför elden än idag har en sådan speciell plats i våra liv. Speciellt här uppe i norr då vintern är lång och kall. Det är en väldigt värmande känsla, på fler sätt en det helt uppenbara, att sitta och titta in i en öppen eld.
Eller en låga från ett värmeljus.

Elden har nämligen både en social samt en avslappnande funktion för oss människor. Den inte bara värmde vår mat, utan den höll hoten borta och blev en stund då våra förfäder samlades och rundade av dagen tillsammans.

Än idag så är det en speciell känsla att tända en gasspis. Det är skillnad mot en elspis. Stor skillnad.
När man håller tändaren mot lågan, om du inte har en piezo-tändare förstås, och gasen tar eld, så upprepar du vad som var en nästintill alkemisk process för våra förfäder: ”Varde eld!”.

En elspis är inte samma sak. Visst, det blir varmt där med, men i jämförelse är det en ganska tråkig upplevelse. Dessutom har ju gasspisen en stor fördel: Den fungerar även om det blir elavbrott. 
Bor du i Stockholm kan du dessutom enkelt ansluta dig till det befintliga systemet med gasledningar. 

Dock är det klokt att få hjälp av proffsen när det kommer till en installation.
Gasservice Stockholm har funnits i över 30 år och har all den expertis och erfarenhet som behövs för att komma igång med din gasspis. Är det så att du behöver reperation av gasspisar Stockholm så finns företaget naturligtvis även till hands då med.

Över åren har Gasservice Stockholm hjälp tusentals kunder med deras gas och gasledningar och personalen hanterar de flesta situationer – allt från att dra om rör till att montera och installera nya lösningar.