Funktion och funktion

Profilkläder i Stockholm, och på andra orter, är kläder som har en dubbel funktion. Dels gör de att man kan utföra sitt arbete korrekt och samtidigt gör de reklam för företaget man är anställd hos. Vilken funktion arbetsmässigt som man väljer att kläderna ska ha beror på vilken typ av arbetsuppgifter som man utför. Behöver man exempelvis stå på knä på golvet så brukar man välja en byxa där man kan stoppa in knäskydd och där man även kan ha en del verktyg i fickor och hållare framme och på sidorna.

 

Anpassat efter arbetsuppgiften

När man ska köpa profilprodukter som kläder så är det bra att veta att det inte bara finns kläder i olika storlekar. Det finns även valmöjligheter för dam och herr, långa ben eller korta samt olika modeller beroende på hur man är skapt. Det är viktigt att det är kläder som hjälper till under arbetsdagen istället för att vara i vägen eller hindra. Därför finns det också kläder som kallas funktionskläder. De är gjorda i material som andas, hanterar svett lättare och har stretch som gör att de är mer följsamma och sköna att röra sig i. Det är minst lika viktigt som att man kan ha sina verktyg på sig.

Visa vem man är

Att sätta företagets namn på profilprodukterna är ett sätt att göra reklam och samtidigt visa vad man arbetar med och vilken kultur man har i företaget. Därför brukar många företag också vara väldigt noga med att ta tillbaka kläderna då någon slutar och ge korrekta kläder åt någon som börjar som nyanställd. Det ger en samhörighet med andra anställda och visa kunder var man kommer ifrån. På en större arbetsplats kan det vara nödvändigt för att veta vem som arbetar med vilka arbetsuppgifter och vem man kan kontakta om man skulle behöva någon slags hjälp.

Kategorier