Gitarrer för små händer

30 maj 2019 Mikael Barani
Gitarrer för små händer

Ni vet vad man brukar säga: ”Barn gör inte så som vuxna säger åt dem att göra, de gör som vuxna själva gör!”

Med andra ord är det bara att ta fram gitarren så ofta som möjligt för att influera ditt barn till att själva börja spela gitarr, eller något annat instrument, en dag. Helst av allt ska du förstås spela och sjunga för barnet redan när det ligger i magen. Inte bara för att få den lille att en dag börja spela själv, utan för att det är ett sätt att umgås redan innan ditt barn har fötts.
Enklast är detta förstås att göra i väntan på det första barnet. Då finns fortfarande all tid i världen att ägna sig åt aktiviteter som detta. Men det går såklart även i sällskap av redan födda barn. Då kan det ju faktiskt bli en aktivitet som ni ägnar er åt tillsammans – som familj.

Kanske är det så att du faktiskt har lyckats med att få det blivande storasyskonet att vilja börja spela själv. Då kan du kika in på DanGuitar och se deras utbud av barngitarrer. För det gäller att komma ihåg att även om det är kul för dit barn att spela på pappas eller mammas stora gitarr, så blir det inte ”på riktigt” förrän ungen håller i en gitarr som storleksmässigt är anpassat efter dess egna händer.

Som tur är så har DanGuitar flera olika modeller utefter just ditt barns behov och intresse. Det är förstås att rekommendera att man som första gitarr får en nylonsträngad variant. En av anledningarna är att dess strängar är snällast mot små och mjuka fingertoppar.
Men bland utbudet finns såklart även stålsträngade guror och elgitarrer. 

Nu när du vet var du kan hitta verktygen är det bara att skrida till verket. 
Nästa steg är förstås att damma av de pedagogiska kunskaperna. Vill du ha hjälp på traven med inspiration så säljer DanGuitar också sångböcker.