Hattar – perfekta modeaccessoarer för alla

14 december 2021 jonas olsson

editorial

En hatt kan verkligen göra det där lilla extra för klädseln. Det finns en uppsjö olika hattar att välja mellan, varför inte låta humöret bestämma vad som passar bäst just idag?

Hattar i olika former har människor använt sedan urminnes tider. Först som skydd mot kyla och sol, men sedan länge också som utsmyckning. Hattar har under perioder varit statussymboler som markerat vilken klass man tillhör. Nu för tiden är alla typer av hattar tillgängliga för alla och det är bara att välja och vraka. 

Låt hatten spegla din personlighet

Antingen kan hatten matchas perfekt med övriga kläder eller så kan den sticka ut vad gäller färg och modell. Vissa hattar är inte för den blyga. Om du vill synas i mängden kan en udda hatt vara ett bra sätt att göra det på. Men det finns också många stilrena, klassiska modeller att välja på. Det är helt upp till tycke och smak vad som blir bäst. 

 

image

 

Välj hatt efter årstid

På sommaren passar en solhatt bra. Förutom att vara en snygg huvudbonad skyddar den mot solens skadliga strålning och hjälper till att förhindra solsveda i ansiktet. Solhatt på små barn om sommaren är något av ett måste som komplement till täckande, tunna kläder och solkräm.

Under de svalare årstiderna är en hatt i tjockare material som ull att föredra. Sådana hattar är såväl snygga som värmande. 

Det är viktigt att hatten sitter bra på just ditt huvud. Om du är osäker på vilken storlek du ska välja är det bara att mäta huvudomfånget med ett måttband eller liknande. Då kan du vara säker på att alltid hitta välsittande hattar utan att prova i förväg. Det är viktigt inte minst om du beställer på nätet. Det finns många olika webbshoppar som säljer hattar. High5shop.se är ett exempel på en butik.