Husbilar det nya sättet att semestra

12 februari 2021 jonas olsson

Visst kan flyg eller tåg vara att föredra när man snabbt ska ta sig till sin semesterdestination. Att få tillbringa mesta möjliga tid på plats. Kanske har man köpt en paketresa eller bokat en stuga för att lämna storstaden bakom sig. Men tänk om det inte är slutmålet som är målet utan resan som leder dit? Vad är fördelarna och nackdelarna om man väljer att ta husbilen istället?

 

Nackdelar

– Omöjligt att sova under resan då någon måste köra

– Mindre tid på slutdestinationen

– Kräver att man tankar ibland

Det fanns nog ändå lite fler nackdelar förr. Till exempel att det blev för varmt i bilen. Vilket resulterade i enerverande gnälliga barn, om några sådana följde med. Man kunde veva ner bilrutan förstås, men med risken att få nackspärr.

 

 

Fördelar

– Tid att umgås 

– Sjunga eller leka lekar som passar bra i bilen

– Se nya platser som man aldrig skulle ha upptäckt annars

– Stanna och bada när andan faller på

– Köpa glass varje gång man behöver tanka

Fler och fler Husbilar rullar på våra vägar och det finns många förklaringar till det. De ger en frihet som är svår att få när man semestrar på andra sätt. Dessutom kan man stanna nästan var som helst. Tycker man om att bo bra och ha alla faciliteter nära är det perfekt. Oavsett om man väljer att stanna vid en camping eller bara stanna till vid en vacker sjö. 

Det finns plats för spontanitet. Om man ska besöka släktingar, varför inte göra en semester av det genom att stanna till en natt på något mysigt smultronställe. Det är också väldigt praktiskt att ha sovplatserna klara när man kommer fram. Plus att man slipper att störa släkten när man en tidig sommarmorgon längtar efter den där första koppen kaffe. Man kan sedan avnjuta den medan solen sakta stiger över horisonten.

Fler nyheter