Jultröja eller en handduk med företagets logga?

09 maj 2019 Linda Edgarsson
Jultröja eller en handduk med företagets logga?

Visst är det långt kvar till jul och all stress det innebär med förberedelser och julklappar. Men vi är vissa som älskar att vara i god tid och kunna skaka av oss vissa stressmoment så fort det är möjligt. Nu står sommaren för dörren och vi är närapå så långt ifrån jultankar som vi kan komma. Men, är det inte så att vi lättare njuter av det som stundar om vi har det som kommer efter under kontroll?

När min mor var liten stickade hennes faster en jultröja till henne som hon fick i julklapp. Denna tröja hade fastern påbörjat redan under våren, flera månader före jul för att hinna få den färdig till denna afton. Det låg mycket gediget arbete bakom denna tröja som föreställde en liten grå tomtenisse som kom smygande bland stora vita snöflingor fram till trappan där det stod en tallrik med rykande het gröt.

Kvalitén och sättet den var stickad på måste vara av det bästa slag för denna tröja har sedan gått i arv, först till mig och nu till mitt barn. Den har helt enkelt blivit en släktklenod som vi vårdar och älskar. Dock har den behövts lagas lite här och var och färgerna är självklart inte lika starka som förr, men brukbar är den.

Nu är det ju inte alla som har ett arvegods av detta slag och konsten att sticka jultröjor finns tyvärr inte i samma utsträckning hos oss som det gjorde förr. Men de finns, jul-troja.se har flera sköna exempel på jultröjor. Är du exempelvis ett företag som varje år sliter ditt hår för att komma på en passande julklapp till dina medarbetare? Få det ur världen redan nu och designa ett unikt och skräddarsytt parti med jultröjor till dina kollegor. Det uppskattas garanterat mer än en handduk med företagets logga på.