Låna pengar hos swiftbanker.se

16 mars 2022 Jenny Olsson

editorial

Hos www.swiftbanker.se finns möjlighet att ta olika typer av lån. Det är en jämförelsetjänst som hjälper dig att ta fram och jämföra lån från olika banker. Att göra en ansökan här går både smidigt och snabbt och du kan dessutom jämföra bankerna för att se vart du får bäst ränta.

Att själv ansöka om lån hos olika banker är en sämre idé då en kreditupplysning tas varje gång. Hos Swiftbanker däremot, tas bara en enda upplysning. När man ska ansöka om ett lån hos dem går man bara in på deras hemsida, fyller i uppgifter och därefter tar de fram olika låneerbjudanden. Om du hittar ett lån som du tycker är bra skickar du in en ansökan. Därefter går det snabbt att få svar och sedan att få pengarna utbetalda. 

lån

Olika typer av lån 

Hos Swiftbanker finns olika typer av lån att välja mellan. Kanske behöver du bara ett kortvarigt och litet lån, upp till 10 000 kronor, då kan ett microlån vara ett bra alternativ. Microlånet sker utan säkerhet och kan liknas vid ett sms-lån. Dock är räntan väldigt dyr då den effektiva räntan ligger mellan 100 och 200 procent. Kan man istället få ett blancolån är detta bättre då räntan oftast är mycket, mycket lägre.

Om man ska köpa något för konsumtion kan man istället ansöka om ett privat lån. Det liknas vid blancolånet och kan tas utan säkerhet, däremot är privat lånet avsett för just konsumtion. Det kan finnas många anledningar till att man behöver låna pengar, på längre eller kortare tid, på mindre och större belopp.

Det viktigaste man bör göra innan man lånar är att räkna på vilka inkomster och utgifter man har, så att man säkert kan betala tillbaka lånet. Vissa gånger kan ju lånet också vara en investering, även om räntan kostar. Till exempel om man ska renovera eller rusta upp sitt hus inför en försäljning, vilket då kan resultera i ett högre värde.