Låt ditt barn gå på en naturnära förskola i Malmö

21 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Det är inte så långt mellan byarna i Skåne. Till och med från centrala Malmö tar det bara några ögonblick att köra ut till exempelvis Oxie eller Toarp. Det kan vara värt att ha i åtanke när du funderar på vilken förskola i Malmö du ska välja för ditt barn. Bara för att ni bor inne vid Nobeltorget behöver du faktiskt inte välja en av förskolorna i city. Lyfter du blicken lite kan du få syn på riktigt trevliga förskolor en bit utanför Malmös stadskärna. 

Så blir ditt barn både streetsmart och ett med naturen

Särskilt du som vill att ditt barn ska lära sig saker om skog och mark gör klokt i att leta utanför stan. Visserligen har Malmö många parker där förskolor ofta håller till, men det kan ändå inte jämföras med att verkligen vara ute i naturen. Pildammsparken i all ära, men samma biologiska mångfald som ute i exempelvis Toarps ekoby kan den inte erbjuda. Ute på vischan kan barnet till exempel lära sig räkna med kottar av många olika slag. Det gäller att ta vara på de möjligheter som finns, och i Malmö  kan du uppfostra ditt barn till att både vara gatusmart och fältbiolog. Från stadens gator till lummig skånsk natur är det som sagt inte så långt. 

 

 

Ditt barn kan få bättre morgonhumör

Kanske oroar du dig ändå för att hinna med en lite längre restid till förskolan. Morgnarna är stressiga som de är med gnälliga, morgontrötta barn. Då ska du tänka på att en vardag på en naturnära förskola kan ha många positiva effekter på ditt barns humör. Frisk luft och motion är ju faktiskt nyckelfaktorer till att sova gott på nätterna både för barn och vuxna. Kanske går morgonrutinen till och med smidigare om ungen får vara ute i naturen hela dagarna?