Många fördelar med att byta till led lampor

11 november 2021 patrick pettersson

editorial

Led lampor är energisnåla och finns i många olika varianter och utföranden. Priset för en led lampa är högre än andra lampor men det har man snabbt igen i sparade energikostnader. Men också tack vare att en led lampa har betydligt högre livslängd än alla andra lampor. Som företagare sparar man även tid och pengar med led lampor i form av lägre underhållskostnader, eftersom man då inte behöver byta ut trasiga lampor stup i kvarten.

Led lampor har också en positiv inverkan på inomhusklimatet då de faktiskt alstrar lite värme, till skillnad mot andra typer av lampor. I en kontorsmiljö kan byte till led lampor därför ha ganska stor effekt och bidra till en behagligare inomhustemperatur, vilket i sin tur har positiv inverkan på medarbetares välmående och hälsa. Att led lampor är energisnåla, alstrar lite värme och har lång livslängd betyder också att de är betydligt mer miljövänliga än andra typer av lampor.

image

För den som vill lysa upp huset är led lampor ett måste

Med led lampor kan man till och med lysa upp husets alla rum om man vill, utan att behöva oroa sig för elräkningen nämnvärt. Idag finns det ett stort utbud av olika typer av led lampor och man behöver heller inte byta armatur bara för att man byter till led, eftersom dessa har samma koppling som äldre typer av lampor.

Men det kan vara bra att fundera över hur pass starka led lamporna ska vara och vilken färgtemperatur man vill ha. I Sverige tycker vi mer om ledljus med mer varm ton. Kanske beror detta på våra mörka och kalla vintermånader? För den som har svårt att välja eller som vill ha en variation, finns det led lampor som kan ändra färgtemperatur så man inte behöver välja. Här är ett exempel på företag som säljer olika typer av led lampor; https://ledmegastore.se/19106-led-lampor.