Med biltrailers sker säker transport

Har du tänkt på hur du ska vinterförvara din båt? De flesta vet att båtar går bäst i vatten, de trivs där i sitt rätta element. Men på vintern kan det vara bra att skydda dem från isen. Med hjälp av en båttrailer är detta fullt möjligt. 

 

Man kan enkelt hyra båttrailer, det är varken dyrt eller svårt att göra. Har man dock en egen så är redan halva jobbet klart. Båten kan med fördel stå på trailern över hela vintern. Det är viktigt att man ser till att båten står rakt. Biltrailers och båttrailers bör även vara stöldskyddade så att ingen kan åka iväg med dem. 

 

Precis som för de flesta andra släp finns det även båttrailers i olika storlek. Detta är bra, så att du hittar en som passar din båt. Tänk bara på att kolla vikten i förhand så det inte blir tyngre än vad du får dra enligt ditt körkort. 

 

Hur får man upp båten?

Det är bra om man är mer än en när man tar upp båten på trailern. Kanske är det fler från samma hamn som ska ta upp en båt, och då kanske ni kan samarbeta och hjälpa varandra. Även fast trailern sköter en stor del är det en trygghet att ha hjälp av andra. 

 

 

När du ska ha upp båten på trailern börjar du med att ställa in den efter din båt. Ta bort eventuell ljusramp. Backa ned så släpet är i vattnet, sedan kopplar du vinschen från släpet till båtens stävögla och börjar vinscha upp båten. Detta ska göras lugnt och försiktigt.

 

När båten är hela vägen uppe så stäven vilar mot stävskyddet står den rätt. Efter det fäster du fast båten ordentligt med band. Det ska inte finnas en risk att den tar skada, eller i värsta fall hoppar av, när du kör.

Kategorier