Med Magna-Tiles kan barn bygga fantastiska konstruktioner

09 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Om man vill ha en rolig och utvecklande leksak till sitt barn så kan man titta på Magna-Tiles. Det är magnetiska leksaker till barn från tre år och uppåt. Precis som med byggklossar så kan barnet skapa häftiga byggnationer, skillnaden är bara att bitarna fastnar i varandra tack vare magneter, vilket gör att man kan skapa riktigt häftiga och avancerade konstruktioner. Klassiska byggklossar är såklart också roliga och utvecklande, men med Magna-Tiles kan det bli skoj att bygga även för barnet som har svårt med byggklossar som kräver precision. 

Blir Magna-Tiles så lätt att de inte lär barnet något?

Även om Magna-Tiles kan göra det lättare att bygga torn och dylikt tack vare deras magnetiska förmåga så kan de fortfarande vara väldigt lärorika för barnet att leka med. Magna-Tiles lär barn att känna igen mönster, övar upp deras hand-öga-koordination, de utmanar rum- och riktningskänslan, tränar finmotoriken samt förmågan att känna igen symmetri. Ytterligare en stor fördel med Magna-Tiles är att det är en leksak som lockar barn i alla åldrar.

Magna-tiles

Hur fungerar Magna-Tiles?

Magna-Tiles är magnetiska utmed hela brickornas kanter och är inte heller beroende av polernas laddning. Det betyder att alla bitar passar ihop med varandra oavsett vilken form de har samt hur de är vända. Detta gör att det blir enkelt för barnet att själv bygga komplicerade konstruktioner, vilket kan ge barnet en stor ”succéupplevelse”. 

Var hittar man Magna-Tiles?

Lekakademin är en webbshop som tar in leksaker som hjälper till att utveckla specifika kompetenser hos barn medans de leker, därför har de såklart ett bra utbud av Magna-Tiles i sitt sortiment. Lekakademin är dessutom noga med att leksakerna de säljer är 100% säkra för barn att leka med vilket Magna-Tiles är så länge man följer åldersrekommendationerna. Magna-Tiles innehåller varken BPA, ftalater, PVC, latex eller andra giftiga material och lever upp till alla europeiska standarder för säkerhet gällande leksaker till barn.