Originaliteten hittar dig när tar dig an nya utmaningar, som Rubiks tärningar

23 november 2020 Mikael Barani

Det börjar se allt barare ut på träden därute. Snart är det bara barren som avslöjar att skogen faktiskt har en annan färg än svart, brun och grå. Nåja, den kalla årstiden har ändå sin charm, speciellt om vi faktiskt får lite snö i år. 
Blir det mer av den slaskiga typen av vintern så gäller det helt enkelt att ta på sig bra kläder. För det finns som bekant inte några dåliga väder, utan bara dåliga kläder. Det är en attityd som på många sätt har burit fram livet häruppe i den kalla Norden.

Rör på dig så kommer lösningarna

Eller så kan man ju också välja att stanna inomhus med en kopp kaffe och sätta sig ned för att lösa lite hjärnpussel. Till exempel Rubiks tärningar som är en rätt rolig variant på den gamla hederliga kuben. Här har pusslet mer av en avlång, rektangulär form. Testa själv och se om det är något för dig.

För Sudoku och liknande utmaningar i all ära – ibland är det kul att även involvera lite motorik i pusslandet. Att få arbeta med händerna medan man tänker är något som verkligen stimulerar knoppen. Det är därför det är så bra att röra på sig när man försöker få lite originell inspiration.

Testa själv att sätta på lite musik och bara låta kroppen röra på sig när det känns som om du har fastnat här i livet. Det kanske känns lite fånigt till en början men när den där rädslan släpper taget om dig, och du vågar släppa loss, kan du känna energin strömma runt i kroppen.

Plötsligt inser du att hela din kropp är med i skapandet, och inte bara din hjärna. Ibland behöver vi rucka på på rutinerna för att komma in i nya banor. Hur ska annars det som är nytt och originellt kunna hitta dig där du är?

Fler nyheter