Pumpar i Göteborg är en stor del av stan

19 november 2021 patrick pettersson

editorial

Göteborg är verkligen känt för många saker och personer. Kamratföreningen IFK Göteborg. Ullevi. Håkan Hellström. Poseidon-statyn. Avenyn. Nordstan. Ja, du förstår själv. Listan är redan lång och kan göras ännu längre. Däremot ska den här texten inte handla om någonting av det som redan är nämnt på listan. Den ska istället handla om pumpar. Och inte bara pumpar. Den ska även handla om pumpservice. Pumpar och pumpservice i Göteborg.

För även om det inte står någonting om varken pumpar eller pumpservice när man är inne på Göteborgs Wikipedia-sida och läser så är det en stor del av stan. Det är kanske ingenting som syns för det otränade ögat utifrån. Men för de som faktiskt jobbar med pumpar på något sätt i Göteborg betyder det allt. De vet om vad pumpar i Göteborg betyder för stan. Och ännu mer vet de vad som skulle hända om Göteborg en dag vaknade upp till en stad utan pumpar.

 

image

 

Likheter mellan pumpar och människor

Men det är ju som sagt inte bara pumparna som betyder någonting. Exakt lika viktig är pumpservicen. För pumpar är nämligen precis som oss människor. De kan råka ut för olyckor eller bli gamla och slitna. Precis som att du går till doktorn när du blir sjuk eller skadad, så lämnas pumparna in på pumpservice när de går sönder eller på annat sätt behöver repareras eller servas. Det enda som skiljer människan från pumpar är att pumpar ibland även byts ut.

Så, om du är Göteborgare kan du verkligen sträcka på dig. Du bor i en stad med galant pumpservice. En stad där varje pumpägare kan känna sig trygg med att det finns någon att vända sig till om en pump går sönder. Det är en sådan trygghet som gör att man kan känna sig lugn och tillfreds med tillvaron. Vad skulle man göra utan pumpservice i Göteborg?