Rusta dig med knivsäker väst

09 maj 2019 Jenny Olsson
Rusta dig med knivsäker väst

Inom många yrken kan det vara avgörande vilken utrustning och vilka skyddskläder man har när man jobbar. Om man jobbar som ordningsvakt på krogen eller andra ställen där det krävs säkerhet ska man tänka på att skyddsvästar kan vara något som räddar livet om någon skulle ha ett vapen på sig. Även om arbetsplatsen kanske ofta känns lugn så vet man aldrig vad som händer under arbetspassen. Att ta det säkra före det osäkra är alltid bättre och att investera i en skyddsväst kan är en billig livförsäkring. 

Om du är verksam inom branscher som kräver viss säkerhetsutrustning som knivsäker väst till exempel så kan du kika in hos Elite Armor. De är Sveriges största distributör av skott- och sticksäkra västar och har varit verksam ändå sedan 2009. 

 

 

När man köper en väst är det oerhört viktigt att veta att västarna är testade ordentligt. Alla Elite Armors västar är väl testade och alla uppfyller NIJ stand 0101.06 och Stab level 1 0115.00. Elite Armor är dessutom registrerad och certifierad direkt hos NIJ. På deras hemsida kan du se deras certifiering. På deras sida kan man få utförlig information om varje enskild produkt. På så sätt kan man i lugn och ro läsa om varje produkt och få den information man behöver. En stor fördel att handla på nätet när det finns utförlig information är att man i lugn och ro kan sitta och titta på sortimentet och läsa om de olika produkterna. Skulle man ha mer frågor utöver den info som står kan man alltid ringa eller maila till dem och få vägledning och mer info om produkterna.  Elite Armor är också snabba med att leverera sina varor vilket är en stor fördel. 

 

När det handlar om säkerhet när man jobbar ska man inte tumma på några regler utan se till att alltid vara bra utrustad med skyddskläder.