Tandreglering för en jämnare tandrad

23 maj 2022 william eriksson

editorial

Varje gång någon ska ta foto som man vet om så ber de att man ska le. Fler än en har fått höra att de ser sura ut, att man ska le med hela munnen. Man ska gärna visa tänderna för att leendet ska bli äkta på fotot.

Det finns alltid folk som aldrig vill le stort på foton. De tycker att det är jobbigt med dessa överdrivna leenden, som av en eller annan anledning kanske inte ens når upp till ögonen. Andra vill helt enkelt inte visa leendet för att de tycker att de har fula tänder.

Fotografen eller andra personer kan ha svårt att förstå det, då de inte tycker att det är något konstigt i leendet. Å andra sidan är det inte den spegelbilden de möter när de ser in i en spegel, de möter ju sig egen spegelbild.

 

Tandreglering

 

Osynlig tandreglering

Har man tänder som man tycker är sneda så finns det metoder man kan åtgärda det hela med, även i vuxen ålder. Det kan vara en eller flera tänder som man vill fixa till, tänder som ingen annan än en själv stör sig på. Tandreglering är vad man behöver för att åtgärda sneda tänder.

Idag finns det flera olika sätt att reglera tänderna på. Man behöver inte gå runt och höra folk säga att man har räls. Istället kan man prata med tandläkaren om en metod där man kan ha en osynlig tandställning. Ingen kommer att notera att tänderna sakta justeras i rätt läge, om de inte ser att man plockar ut tandställningen.

I princip ska man använda tandställningen dygnet runt med några få undantag. Undantagen är att man inte ska ha den inne när man äter mat, borstar tänderna eller använder tandtråd. Man ska även ta ur den när man äter och dricker sådant som innehåller en större mängd socker.