Sjukgymnastik i Köping för kroppens skull

25 januari 2022 william eriksson

editorial

Ont i ryggen eller stel i nacken av för mycket sittande vid datorn? Problem med ryggen efter många tunga lyft? Skada i höftled eller knä av många års träning? Många av de skadorna eller problemen vi har med våra kroppsdelar går att komma tillrätta, eller i alla fall komma en bit på vägen, med hos en fysioterapeut.

 

Vår vardag påverkar

Vi lever alla i olika situationer och har en vardag som ser olika ut. Många jobbar mycket vid datorn nuförtiden och sitter still med axlarna uppdragna och nacken nedåt. Vissa jobbar mer fysiskt med tunga lyft och långa arbetspass, vilket istället leder till problem med ryggen eller knäna. Oavsett vad man känner att man behöver få hjälp med så är det en bra idé att gå till en fysioterapeut. 

Där får man hjälp med vilken muskelgrupp man bör träna för att undvika problem, men också vilka rörelser man kan göra för att få bort smärtan. Har man genomgått en operation behöver man hjälp med att träna upp musklerna på rätt sätt. Det är istället en slags rehabilitering för återhämtning. Fysioterapeuter är specialister på anatomi och hur kroppens delar fungerar och samverkar.

 

fysioterapeut

 

Fortsätta träna hemma

Ofta får man ett träningsprogram eller tips på träning man kan göra hemma själv, så man slipper vänta till besöket varje gång. Ibland räcker det med ett besök och träning hemma för att det ska bli bättre. Eventuellt får man övningar som går att göra på gymmet, eller i en simbassäng. Det är även bra att fortsätta göra detta och stärka musklerna för att undvika framtida problem.

Fysioterapeut är en skyddad yrkestitel, så vem som helst får inte lov att kalla sig det. Man kan gå till sin läkare för att få en remiss till en sjukgymnast i närheten. Läs mer om en sjukgymnast i Köping här: http://www.slottspraktiken.se/.